Ziua de 1 Iunie este despre ei, copiii, despre bucuria, inocența, dragostea și energia lor neînfricată!

Ziua de 1 Iunie este dedicată tuturor copiilor și este un prilej minunat de a le arăta cât de mult îi iubim și îi prețuim. Este ziua în care ne amintim de importanța protejării și susținerii drepturilor copiilor, oferindu-le un mediu sigur și fericit în care să crească și să se dezvolte.

Fiecare copil merită să fie iubit, respectat și protejat, susținut să își descopere abilitățile, să se exprime și să aibă curaj. Cel mai prețios lucru din această lume este un zâmbet pe fața unui copil. Să păstrați întotdeauna copilăria în suflet, că o rază de lumină și viața voastră va fi mult mai frumoasă. 💖🌈

Ziua de 1 Iunie a fost sărbătorită în cadrul filialelor AMR din țară. Evenimentul a fost plin de bucurie și voie bună, iar copiii au fost întâmpinați cu mici daruri și dulciuri delicioase, care au adus zâmbete pe chipurile lor.

La mulți ani, dragi copii! ✨

Ziua Copilului a fost menţionată pentru prima dată la Geneva, mai exact, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925. Atunci, 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua Copilului”.