Concurs de pictura

CONCURS DE PICTURA

Concursul de pictura are 2 sectiuni:

  • copii sub 18 ani
  • adulti

Perioada concurs : 15 iunie – 30 iulie 2020

Premii concurs :

  1. premiul I 600 lei
  2. premiul II 500 lei
  3. premiul III 400 lei

Regulament :

La concurs vor participa picturi, schite, acuarele. Dovada participarii se va face cu poze din timpul etapelor efectuarii lucrarii prezentate la concurs. La final se vor trimite si poze cu lucrarea finala si poze cu autorul si lucrarea sa. Acestea vor fi trimise pe adresa de mail contact@asociatia-macedonenilor.ro cu specificatia „Pentru concursuri online”

Mentiune:

Salariatii AMR si membrii familiilor acestora pot participa la concurs, dar nu pot fi  premiati.

Juriul va fi format din angajati si membri AMR care nu participa la concurs.

Premierea va avea loc in perioada 10 – 20 august 2020

КОНКУРС ЗА СЛИКАРСТВО

Конкурсот за сликарствоима 2 дела:

  • деца под 18 години
  • возрасни

Период  на конкурсот: 15 јуни – 30 јули 2020 година

Награди за добитниците:

  1. прва награда 600 леи
  2. втора награда 500 леи
  3. трета награда 400 леи

Правила на конкурсот:

На натпреварот ќе учествуваат слики, скици, акварели.  Доказ за учество ќе се направи со слики во текот на фазите на изведување на трудот доставен до почеткот на конкурсот. На крајот, ќе бидат испратени слики со финалното дело и слики со авторот и неговото дело. Истите ќе бидат испратени на адреса за е-пошта contact@ asociatia-macedonenilor.ro со спецификација „За онлине конкурс“

Забелешка:

Вработените во ДМР и членовите на нивните семејства можат да учествуваат на натпреварот, но не можат да бидат наградени.

Жирито ќе биде составено од вработени во АМР и членови на друштвото кои не учествуваат на натпреварот.

Церемонијата на доделување на наградите ќе се одржи помеѓу 10 и 20 август 2020 година