Concurs gastronomic

CONCURS GASTRONOMIC

Perioada concurs : 15 iunie – 30 iulie 2020

Premii concurs :

  1. premiul I 600 lei
  2. premiul II 500 lei
  3. premiul III 400 lei

Regulament concurs :

La concurs  vor participa numai retetele care au fost postate pe site-ul AMR www.asociatia-macedonenilor.ro la sectiunea –  activitati online.

Dovada participarii se va face cu poze si filmulete din timpul efectuarii produsului culinar pentru concurs.

Obligatoriu se vor face poze cu ingredientele, produsul final si poze cu cel care a efectuat reteta.Acestea vor fi trimise pe adresa de mail contact@asociatia-macedonenilor.ro cu specificatia „Pentru concursuri online”

Pentru cei care doresc, avem rugamintea sa o contacteze si sa o anunte cu cateva zile inainte pe Danescu Ana la numarul 0725 985 889, care va efectua poze profesionale cu produsul culinar, poze ce urmeaza sa fie incluse intr-o carte de bucate.

Mentiune:

Salariatii AMR si membrii familiilor  acestora pot participa la concurs, dar nu pot fi  premiati.

Juriul va fi format din angajati si membri AMR care nu participa la concurs.

Premierea va avea loc in perioada 10 – 20 august 2020

ГАСТРОНОМСКИ КОНКУРС

Период на конкурсот: 15 јуни – 30 јули 2020 година

Награди за добитниците:

  1. прва награда 600 леи
  2. втора награда 500 леи
  3. трета награда 400 леи

Правила на конкурсот:

На овој конкурс може да се учествува само со подготовка на рецептите кои  беа објавени на веб-страницата на ДМР www.asociatia-macedonenilor.ro во делот – Онлајн конкурси.

Доказ за учество ќе се направи со слики и видеа од изработка на кулинарскиот производ за конкурсот.

Задолжително ќе се прават слики со состојките, финалниот производ и со лицето кое го подготвува рецептот.Овие ќе бидат испратени на адреса за е-пошта contact@ asociatia-macedonenilor.ro со спецификација „За online натпревари“

За оние кои што се заинтересирани, ве молиме контактирајте и пријавете се кај Данеску Ана, неколку дена пред натпреварот, на 0725 985 889, која ќе направи професионални слики со кулинарскиот производ, слики кои што ќе бидат вклучени во книгата за гастрономија.

Забелешка:

Вработените во ДМР и членовите на нивните семејства можат да учествуваат на натпреварот, но не можат да бидат наградени.

Жирито ќе биде составено од вработени во АМР и членови на друштвото кои не учествуваат на натпреварот.

Церемонијата на доделување на наградите ќе се одржи помеѓу 10 и 20 август 2020 година.