CONCURS DE POEZIE

Concursul de poezie are 2 sectiuni:

 • copii sub 18 ani
 • adulti

Perioada concurs : 15 iunie – 30 iulie 2020

Premii concurs :

 1. premiul I 600 lei
 2. premiul II 500 lei
 3. premiul III 400 lei

Concursul consta in:

 • Recitare o poezie in limba romana

 • Recitare o poezie in limba macedoneana

Pentru indrumare in limba macedoneana va rugam sa o contactati pe doamna Elena Parvulescu telefon: 0744 067 930 sau facebook.

Poeziile vor fi filmate cu telefonul sau tableta si vor fi transmise pe WhatsApp pe numarul de telefon 0734 644 365 – Venera Popescu.

Mentiune:

Salariatii AMR si membrii familiilor acestora pot participa la concurs, dar nu pot fi  premiati.

Juriul va fi format din angajati si membri AMR care nu participa la concurs.

Premierea va avea loc in perioada 10 – 20 august 2020

КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЈА

Конкурсот за поезијаима 2 дела:

 • деца под 18 години
 • возрасни

Период на конкурсот: 15 јуни – 30 јули 2020 година

Награди за добитниците:

 1. прва награда 600 леи
 2. втора награда 500 леи
 3. трета награда 400 леи

Конкурсот се состои од:

 • Рецитирање на поезија на романски јазик
 • Рецитирање на поезија на македонски јазик

За совети и помош на македонски јазик, Ве молиме, контактирајте ја г-ѓа Елена Првулеску на телефон: 0744 067 930 или на Фејсбук.

Поезиите ќе се снимат со вашиот телефон или таблет и ќе бидат испратени на WhatsApp на телефонскиот број 0734 644 365 – Венера Попеску или преку е-пошта venerapopescu@yahoo.com.

Забелешка:

Вработените во ДМР и членовите на нивните семејства можат да учествуваат на натпреварот, но не можат да бидат наградени.

Жирито ќе биде составено од вработени во АМР и членови на друштвото кои не учествуваат на натпреварот.

Церемонијата на доделување на наградите ќе се одржи помеѓу 10 и 20 август 2020 година