Concurs articole literare

CONCURS ARTICOLE LITERARE

Perioada concurs : 15 iunie – 30 iulie 2020

Premii concurs :

  1. premiul I 600 lei
  2. premiul II 500 lei
  3. premiul III 400 lei

Regulament concurs :

La concurs  vor participa numai articole, referate, compuneri referitoare la comunitatea macedoneana, la traditii, obiceiuri, gastronomie si cultura macedoneana. Lucrarile trebuie sa aiba minim 3000 de cuvinte. Acestea vor fi trimise pe adresa de mail contact@asociatia-macedonenilor.ro cu specificatia „Pentru concursuri online”

Mentiune:

Salariatii AMR si membrii familiilor acestora pot participa la concurs, dar nu pot fi premiati.

Juriul va fi format din angajati si membri AMR care nu participa la concurs.

Premierea va avea loc in perioada 10 – 20 august 2020

КОНКУРС ЗА ДОПИСИ И ЛИТЕРАТУРНИ ДЕЛА

Период на конкурсот: 15 јуни – 30 јули 2020 година

Награди за добитниците:

  1. прва награда 600 леи
  2. втора награда 500 леи
  3. трета награда 400 леи

Правила на натпреварот:

На конкурсот ќе можат да учествуваат само дописи, есеи и композиции поврзани со македонската заедница, традиции, обичаи, гастрономија и македонска култура. Трудовите мора да содржат најмалку 3000 зборови. Истите ќе бидат испратени на адреса за е-пошта contact@ asociatia-macedonenilor.ro со спецификација „За онлине конкурс“

Забелешка:

Вработените во ДМР и членовите на нивните семејства можат да учествуваат на натпреварот, но не можат да бидат наградени.

Жирито ќе биде составено од вработени во АМР и членови на друштвото кои не учествуваат на натпреварот.

Церемонијата на доделување на наградите ќе се одржи помеѓу 10 и 20 август 2020 година