AMR a răspuns cu mare bucuriei invitației lansate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj de a participa astăzi, la Casa Universitarilor din Craiova, la evenimentul aniversar „Dolju-n bucate de 10“.

Și cum gastronomia macedoneană are preparate atât de iubite în zona Olteniei, gospodinele noastre au adus cu ele pentru a expune pâine făcută în casă, tavce gravce (mâncare de fasole cu cârnați), păstrăv ca la Ohrid, aivar și gogoși.

Aivarul este pregătit din toamnă de către gospodine și este perfect ca și garnitură lângă o friptură sau pur și simplu pus pe pâinea gustoasă făcută în casă. Vă împărtășim doar câteva din secretele preparării aivarului: 1,5 kilograme de ardei, 1,5 kg de morcovi, 5 vinete mari, 50 grame de zahăr, 1 litru ulei, sare după gust.

Mulțumim Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale! Vă dorim mult succes și ediții la fel de frumoase!