AMR a răspuns cu mare bucuriei invitației lansate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj de a participa astăzi, la Casa Universitarilor din Craiova, la evenimentul aniversar „Dolju-n bucate de 10“.
![](https://asociatia-macedonenilor.ro/wp-content/uploads/2024/05/WhatsApp-Image-2024-05-15-at-01.49.58-5-1024x768.jpeg)
![](https://asociatia-macedonenilor.ro/wp-content/uploads/2024/05/WhatsApp-Image-2024-05-15-at-01.49.58-1024x768.jpeg)
![](https://asociatia-macedonenilor.ro/wp-content/uploads/2024/05/WhatsApp-Image-2024-05-15-at-02.09.10-1-768x1024.jpeg)
Și cum gastronomia macedoneană are preparate atât de iubite în zona Olteniei, gospodinele noastre au adus cu ele pentru a expune pâine făcută în casă, tavce gravce (mâncare de fasole cu cârnați), păstrăv ca la Ohrid, aivar și gogoși.
![](https://asociatia-macedonenilor.ro/wp-content/uploads/2024/05/WhatsApp-Image-2024-05-15-at-01.49.58-4-1024x768.jpeg)
Aivarul este pregătit din toamnă de către gospodine și este perfect ca și garnitură lângă o friptură sau pur și simplu pus pe pâinea gustoasă făcută în casă. Vă împărtășim doar câteva din secretele preparării aivarului: 1,5 kilograme de ardei, 1,5 kg de morcovi, 5 vinete mari, 50 grame de zahăr, 1 litru ulei, sare după gust.
Mulțumim Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale! Vă dorim mult succes și ediții la fel de frumoase!
Comentarii recente