Sfârșitul lunii septembrie ne poartă și în acest an la Festivalul Interetnic “Alfabetul Conviețuirii”, care se desfășoară în acest weekend (până pe 01 octombrie), la Ploiești. Suntem prezenți cu Ansamblul Sonțe, cu costumele noastre minunate, cu dansurile și cântecele macedonene atât de iubite și apreciate.

Festivalul a debutat vineri, 29 septembrie cu parada costumelor tradiționale, urmată de momente artistice ale următoarelor ansambluri folclorice:

– Orchestra populară „FLACĂRA PRAHOVEI” a Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiești și Ansamblul de dansuri populare „DOINA PRAHOVEI” al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești;

– Ansamblul „KYMATA” al Comunității Elene Prahova;

– Trupa de dansuri „HAYAKAGHAK” a Uniunii Armenilor din România;

21.35 -21.55 – Asociația „Kallisti” din Kalamaria-Salonic.

Astăzi, 30 septembrie, Ansamblul „SONȚE” al Asociației Macedonenilor din România va evolua alături de reprezentanții comunităților etnice din România. Este o bucurie să descoperi într-un singur loc frumusețea costumelor și dansurilor, atmosfera de sărbătoare multiculturală.

Sub egida Administraţiei Prezidenţiale manifestările prilejuite de cea de-a X-a ediţie a festivalului cu titlul „ALFABETUL CONVIEŢUIRII”, – proiect iniţiat de Uniunea Elenă din România şi desfăşurat în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti, Filarmonica „Paul Constantinescu” din aceeaşi localitate, Consiliul Judeţean Prahova, Guvernul României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Ministerul Culturii, manifestarea încurajează dialogul intercultural, respectul pentru moştenirea şi obiceiurile fiecărei rase, religii şi credinţe,