Reprezentanți ai Asociației Macedonenilor din România împreună cu Laura Elen Rogobete Cristescu, președinte A.M.R., participă în acest weekend cu solistele noastre talentate la cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar.

De aproape trei decenii, Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar a devenit un reper al vieții culturale din județul Constanța, el desfășurându-se atât în municipiul Constanța, cât și în alte localități din județ unde trăiesc comunități mari de etnici tătari.

Pe scenă, au evoluat alături de ansambluri ale Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România ansambluri ale minorităților etnice din România și ansambluri din străinătate.

Astăzi, 2 septembrie, a avut loc și parada portului popular pe traseul Sala Sporturilor – Palatul Administrativ Constanța – Piața Ovidiu, la care constănțenii și turiștii au avut șansa să admire frumoasele costume ale ansamblurilor participante la festival.

Duminică, 3 septembrie, începând cu ora 18.00, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din municipiul Constanța, va avea loc spectacolul de gală, în cadrul căruia vor urca pe scenă 18 ansambluri, care vor fi mesagerii tradițiilor comunităților pe care le reprezintă.

Mulțumim pentru invitație! Este o onoare și o bucurie să fim parte din această poveste minunată pe care Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar o scrie an de an!