Suntem onorați ca în aceste zile premergătoare Sfintelor Sărbători Pascale, tradițiile și obiceiurile macedonene să se regăsească într-o expoziție de pictură și fotografie pe holurile Palatului Administrativ din inima Craiovei.

Picturile sunt realizate de talentata Mirela Ștefania Dumitrescu, etnic macedonean, pictor și membru AMR, cea care reaealizează pictură decorativă, restaurare de pictură bizantină. Lucrările reprezintă costume tradiționale, tradiții și obiceiuri meșteșugărești macedonene.

Doamna Dumitrescu predă cursuri de pictură copiilor din cadrul AMR.

Fotografiile sunt o incursiune în Festivalul Nunții din Galicnick, recunoscut pentru autenticitate și frumusețe în întreaga lume. Imaginile sunt surprinse la Festivalul Nunții din Galicnick din anul 2019, de către Bogdan Dănescu.

Am fost extrem de fericiți când joi, 6 aprilie, la manifestările dedicate Zilei Internaționale a Romilor, doamna subprefect de Dolj, Mariana Venera Popescu, a invitat elevii și studenții prezenți la eveniment la un schimb cultural interetnic, prezentându-le expoziția care prezintă aspecte ale comunității macedonene.