Miercuri, 15 martie, la #Conviețuiri ați putut afla despre cursurile de limba macedoneană, dezvoltarea culturală a etnicilor macedoneni și importanța limbii materne pentru identitatea unui popor, într-un reportaj semnat de jurnalista Daniela Teodor Boboș.

Conviețuiri, 15 martie 2023, partea I

Mai jos, v-am atașat linkul emisiunii. De la minutul 29, puteți viziona reportajul realizat la Filiala AMR București, dar și interviul acordat de doamna președintă AMR, Laura Elen Rogobete Cristescu, prezentă în studioul TVR.

Emisiunea CONVIEȚUIRI aduce în prim-plan cele mai importante manifestări din viața minorităților naționale din România.

”Emisiunea, transmisă în direct, este o agoră modernă în care fiecare comunitate deschide porţi ale dialogului, îşi expune arta şi filosofia de viaţă – se comunică, într-un cuvânt, pe sine.

Sunt invitaţi reprezentanţi ai minorităţilor care prezintă semnificaţiile evenimentelor din viaţa socio-culturală şi tradiţională a fiecărei comunităţi. Emisiunea cuprinde rubrici despre: educaţie, scoală, meserii tradiţionale (reportaje realizate cu ajutorul unor etnografi, muzeografi); religie; evenimente ale comunităţii; obiceiuri şi tradiţii; monografii ale comunitaţilor etnice; anchete sociale; invitaţi din rândul comunităţilor (politicieni oameni de cultură, profesori etc.).”