Răspundem cu mare interes fiecărei invitații, ne bucurăm alături de reprezentanții altor comunități etnice din România, legăm prietenii durabile și continuăm împreună proiecte extraordinare.

În perioada 24-27 iulie, reprezentanți ai Asociației Macedonenilor din România au participat la evenimentul „Diversitate etnică și interculturalitate în rândul tinerilor aparținând minorităților naționale” organizat de Uniunea Ucrainenilor din România.

La acest eveniment au participat Organizația Tineretului Ucrainean din România, Mihai- Ciprian Lușcan, dar și reprezentanți ai Comunității Lipovene, Uniunii Sârbilor, Uniunii Polonezilor, Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor, Asociației Italienilor, Partidei Romilor – Pro Europa și Uniunii Croaților.

Președintele Uniunii Ucrainenilor din România, Nicolae-Miroslav Petrețchi, subsecretarul de stat în Departamentul pentru Relații Interetnice, Dincer Geafer, secretarul de stat Izabella- Maria Kacso- Doboly și subsecretarul de stat Bogdan- Florin Paraschiv- ambii din partea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, le-au vorbit tinerilor despre rolul important pe care ei îl joacă în procesul de asigurare a continuității culturilor, limbilor, tradițiilor și obiceiurilor specifice fiecărei minorități naționale. Prin luările lor de poziții, aceștia au încurajat dialogul intercultural și respectarea tuturor elementelor de diferențiere în tradițiile fiecărei etnii.

Felicitări pentru inițiativă! Vă mulțumim pentru invitație!