20 iulie 356 î.Hr. – Alexandru al III-lea al Macedoniei – Regele Macedoniei, una dintre cele mai mari personalități istorice și unul dintre cei mai renumiți strategi militari.

Alexandru al III-lea Macedon, cunoscut ca „cel Mare”, a fost un tânăr războinic macedonean strateg genial şi celebru datorită cuceririlor sale.

”Nimic nu stătea în calea sa. Soldaţii inamici erau ucişi, oraşele care îi rezistau erau rase de pe faţa pământului, iar locuitorii acestora erau masacraţi. Pe de altă parte, lumea nu-l cunoaşte doar drept războinic cuceritor, ci şi drept clăditorul unei noi lumi care a stat la baza civilizaţiei moderne. La numai 16 ani, Alexandru a învins în prima bătălie. La 20 de ani a ajuns rege al Macedoniei, iar la 30 de ani a devenit cuceritorul orientului”. (historia.ro)

Alexandru al III-lea al Macedoniei, născut. în Pella capitala Macedoniei. Este fiul lui Filip al II-lea al Macedoniei și al Olimpiei. Fiind descendent al lui Neoptolemus, fiul al marelui Ahile, copilul Alexandru este pasionat de arta războiului, învață să lupte, să călărească, să cânte la diverse instrumente și să vâneze.

La numai 10 ani, Alexandru dovedește tuturor că are calitățile necesare pentru a deveni un mare conducător. La vârsta de doar 20 de ani, Alexandru devine regele Macedoniei, după ce tatăl sau, Filip al II-lea este asasinat de căpetenia propriei gărzi, Pausanias.