În atenția membrilor comunității macedonene din România

Declarați-vă etnia în fața recenzorului! Suntem mândri să fim etnici macedoneni!

Au mai rămas doar câteva zile din etapa recenzării pe teren care se desfășoară până pe 17 iulie. În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu față-în-față, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare. Vor fi vizitate și gospodăriile populației care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ.

Când veți primi vizita recenzorului, vă rugăm, să menționați originea macedoneană, chiar dacă acesta omite să vă întrebe. Pentru noi, etnicii macedoneni din România, este foarte important să ne declarăm etnia.

Recenzarea prin interviu faţă-în-faţă este ultima etapă a colectării datelor de la populaţie pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021) şi este obligatorie. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidenţiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 şi 5.000 lei.

Recensământul este fundamental pentru orice comunitate!

Recenzarea este importantă pentru Asociația Macedonenilor din România!

Recensământul este OBLIGATORIU, doar așa putem afla cu exactitate structura etnică a populației, implicit a macedonenilor.