Vă reamintim, dragi membri, că a fost prelungit termenul pentru autorecenzare!

Comisia Centrală pentru Recensământul Populației a decis prelungirea termenului de autorecenzare, până în 27 mai, urmând ca între 31 mai – 17 iulie să se desfășoare recensământul pe teren al populației.

Dacă aveți nevoie de sprijin, nu uitați că la sediile AMR din întreaga țară puteți solicita asistență pentru recenzare.

De asemenea, autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele recenzorilor, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu ajutorul unui recenzor.

Autorecenzarea se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.).

Avantaje:

• Puteți completa formularul oricând, din orice locație;

• Veți primi de la angajator o zi liberă, indiferent dacă lucrați în mediul public sau privat.

În vederea permiterii accesului securizat către chestionarele de recensământ, o singură persoană din gospodărie trebuie să declare câteva date despre toți membrii gospodăriei. Prin gospodărie a populației se înțelege grupul de două sau mai multe persoane care locuiesc împreună în mod obișnuit într-o unitate de locuit sau doar într-o parte a acesteia având, în general, legături de rudenie și care se gospodăresc în comun și participă integral sau parțial la bugetul de venituri și cheltuieli.

Persoanele care, la momentul de referință al recensământului, locuiesc și se gospodăresc singure sunt considerate gospodării de o singură persoană. La fel se consideră și persoanele care, deși ocupă o locuință împreună cu alte persoane, declară că se gospodăresc singure.

IMPORTANT de știut:

• Toate informațiile pe care le oferiți sunt confidențiale și vor fi utilizate numai în scopuri statistice;

• Recensământul va oferi datele necesare pentru calcularea anuală a numărului exact al populației rezidente din fiecare localitate, așa cum o cer normativele europene;

• Prin recensământ se va putea stabili mai exact și numărul rezidenților români plecați în străinătate;