Membra noastră AMR, talentata pictoriță Dumitrescu Mirela Ștefania, a participat cu lucrarea ”Speranță” la expoziția interetnică virtuală de artă contemporană cu titlul generic Solidaritate pentru comunitate organizată de Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernul României în colaborare cu Fundaţia Inter-Art Aiud, România.

Proiectul a propus o temă de actualitate, în special în noul context al pandemiei generată de noul Coronavirus, și anume distanțarea socială, responsabilitatea față de celălalt și solidaritatea cu ceilalți membri ai comunităților din care facem parte. Au fost prezenți artiști plastici cu identități culturale diverse, care au expus împreună într-o expoziție virtuală pentru a pune în evidență valorile comune care ne unesc și ne învață să prețuim diversitatea și solidaritatea, pentru o comunitate mai bună.

”Lucrarea mea reprezintă trăirile mele din perioada aceasta grea pe care o trăim cu toții, din cauza pandemiei. Este practic ca un izvor de inspirație, întoarcerea la credință. Crucea din centrul lucrării reprezintă practic nădejdea pe care ne-o dă tuturor, credință. Pandemia ne-a izolat de semeni, chiar și de biserică am fost izolați. Eu locuiesc chiar lângă o biserică, iar ideea pentru această lucrare am avut-o în Noaptea de Înviere. Fiecare lucrare este importantă, în fiecare lucrare transpun idei, trăiri. Sunt fericită de fiecare dată când pot participa la o expoziție”, a spus Dumitrescu Mirela Ștefania.

”Artele vizuale înglobează diversitatea prin diferite forme, începând de la originile artistului creator și mediul cu care acesta se află în contact, cât și prin varietatea interpretărilor unei opere de artă. Dar, pe lângă această bogăție, arta vizuală este și cel mai bun vector al educației interculturale, o reală platformă prin care putem descifra și înțelege diferitele tradiții culturale necunoscute nouă”, sursa: dri.gov.ro.