Asociația Macedonenilor din România salută aderarea la NATO a Republicii Macedonia de Nord, devenită acum cel de-al 30-lea stat membru al celei mai importante structuri politico-militare, o mare familie ce se bazează pe certitudinea că NATO este garantul de securitate și stabilitate pentru toate statele membre.

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord promovează valorile democratice și dă membrilor săi posibilitatea de a coopera și de a se consulta, în toate problemele ce vizează aspecte de apărare și securitate, clădind încrederea între parteneri și pârghiile de dezvoltare democratică și provenire a conflictelor.

În ciuda tuturor dificultăților prin care a trecut în ultimii 30 de ani, poporul macedonean și-a manifestat constant dorința ca Macedonia de Nord să devină stat membru NATO, acest deziderat național constituindu-se în principala prioritate a guvernelor de la Skopje.

Aderarea Republicii Macedonia de Nord la NATO este punctul culminant al unor ani de eforturi, realizate de poporul macedonean și guvernul de la Skopje.

Ne exprimăm satisfacția că Republica Macedonia de Nord este membru NATO, partener egal, devenind astfel un garant de securitate și de stabilitate în zona Balcanilor de Vest.

Împreună suntem mai puternici!

Președinte,

Laura Elen Rogobete Cristescu