Ziua de 8 decembrie 2018 este o zi de referinţă pentru Asociaţia Macedonenilor din România, fiind sărbătorită, pentru prima oară, Ziua Limbii Macedonene în România.

La iniţiativa doamnei deputat Mariana Venera Popescu, reprezentantul macedonenilor în Parlamentul României, cu susţinerea Asociaţiei Macedonenilor din România, a fost adoptată şi promulgată legea prin care Ziua Limbii Macedonene este sărbătorită în România.

Ziua de 8 decembrie este cu atât mai importantă pentru macedonenii din Asociaţia Macedonenilor din România, cu cât este şi Ziua Sfântului Clement din Ohrid, zi de mare sărbătoare pentru toţi macedonenii.

Anul acesta, Asociaţia Macedonenilor din România a sărbătorit Ziua Limbii Macedonene în România, reunind în cadrul evenimentelor desfăşurate în teritoriu macedonenii ce se bucură de cele două mari sărbători.

Prin intermediul manifestărilor organizate de către Asociaţia Macedonenilor din România, macedonenii îşi afirmă identitatea culturală, element important în întărirea rolului lor în societatea românească, în cadrul căreia se bucură de apreciere şi respect.

Limba maternă, ca pilon al afirmării identitare, este pusă în deplină valoare de către macedonenii din cadrul Asociaţiei Macedonenilor din România!

La multi ani, macedoneni! La multi ani limbii macedonene!