O delegație oficială a Asociației Macedonenilor din România, din care au făcut parte Mariana Venera Popescu – deputatul comunității macedonene în Parlamentul României, Laura Rogobete – președinte AMR, Eugen Gherghel – secretar AMR și Elena Pîrvulescu – profesor de limba macedoneană, a efectuat o vizită de lucru în Macedonia.

În cadrul întâlnirii cu domnul Nikola Salvarinov, directorul Agenției pentru Diaspora, deputat Mariana Venera Popescu a vorbit despre activitatea sa parlamentară, în susținerea intereselor comunității macedonene din România. în calitate de președinte AMR, Laura Rogobete a transmis mesajul de mulțumire al comunității macedonene, pentru suportul primit din partea Agenției pentru Diaspora de la Skopje. Agenția pentru Diaspora a pus la dispoziția AMR materiale de predare a limbii macedonene, abecedare și cărți pentru copii.

 

În cadrul întâlnirii cu domnul ministru Edmond Ademi, agenda a cuprins discuții despre viitoare activități comune și planuri de cooperare în mai multe domenii. S-a discutat despre proiectul de Lege a culturii macedonene și despre amplasarea în Skopje a unei statui a unui etnic macedonean reprezentativ pentru etnie.

 

În Parlamentul Macedoniei, delegația AMR a paticipat la Forumul „Civica Mobilitas”, la invitația domnului deputat Hari Lokvenec, președintele Comisiei de Securitate din Parlament. Discuțiile purtate cu deputatul Hari Lokvenec au avut ca subiect urgentarea începerii negocierilor de integrare a Macedoniei în Uniunea Europeană.

 

Delegația AMR a fost prezentă și la Institutul National de Istorie din Skopje, unde a primit  cărți de istorie și s-a stabilit colaborarea și  furnizarea de date istorice despre comunitatea macedoneană din România.