Vineri, 23 septembrie, AMR a organizat o nouă acțiune deosebită pentru membrii săi, din județul Dolj. O acțiune dedicată pâinii realizată în țest de lut, după rețete vechi macedonene. Având în vedere iscusința gospodinelor de etnie macedoneană, s-a lansat chiar un concurs, având drept tematică ”Pâinea Soare, simbol al Libertatii Macedoniei de Nord”.

Cele patru țesturi de copt au ars ore în șir pentru coacerea pâinii în mod traditițonal.

Aluatul frumos crescut a fost așezat de participantele la concurs pe frunze de nuc, uns apoi cu roșii zdrobite. Turtă cu pui, turtă cu brânză, turte unse cu roșii și coapte pe frunze de nuci atunci rupte din copac, azmă (pâine nedospită), lângă care, oala de lut cu fasole și ciorbă de raci au fost delicatesele serii. Deasupra aluatului crescut, membrele AMR au împletit fâșii din aluat în forma soarelui, simbolul libertății Macedoniei. Nu a lipsit nici desertul, pe masa frumos întinsă cu produse tradiționale, fiind așezate plăcinte cu brânză sau mere.

A fost o seară frumoasă, o seară tradițională în care membrii AMR s-au putut bucura alături de invitați, dar și de deputatul Ionel Stancu.

Toate gospodinele înscrise la concurs au primit drept premiu șorțuri personalizate de master chef cu sigla AMR și numele acestora.