În acest weekend, Asociația Macedonenilor din România participă cu Ansamblul Sonțe la Festivalul Internaţional al Dansului, Cântecului şi Portului Popular Turco — Tătar, ediția a XXVI-a. Evenimentul este organizat de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco — Musulmani din România.

Ne bucurăm să fim alături de ansambluri ale minorităţilor etnice din România, dar şi de ansambluri din străinătate.

Deschiderea evenimentului s-a făcut cu tradiționala paradă a portului popular la care au participat peste 800 de participanți care au pornit de la Sala Sporturilor din Constanța, Piața Ovidiu – Centrul Vechi, având ca punct final faleza din Constanța, într-un marș al frumosului și al valorilor identitare.

A fost o bucurie să etalăm portul traditional macedonean, să interpretăm cântece, să prezentăm publicului dansurile autentice.

Alături de AMR, și-au etalat zestrea culturală membrii ansamblurilor Kud Kolo (Uniunea Sârbilor din România), Karasevska Zora (Uniunea Croaților din România), Primăvara și Ansamblul vocal Zadunaiska Sici (Uniunea Ucrainenilor din România), Stele de Mare (Comunitatea Rușilor – Lipoveni din România), Bursa Karacabey (Turcia), alături de ansamblurile UDTTMR Qanara, Karasu, Can Renkler și Canlar, ansambluri ale Comunității Elene din România, Uniunii Bulgare din Banat, Uniunii Democrate Turce din România, Federației Comunităților Evreiești din România și Asociației Partida Romilor „Pro Europa”.

Evenimentul a continuat astăzi pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” într-un regal de culoare, muzică și dansuri tradiționale.

Felicitări organizatorilor Festivalului Internaţional al Dansului, Cântecului şi Portului Popular Turco — Tătar, un eveniment extraordinar care reunește comunități etnice din țară și străinătate!