O zi de o însemnătate aparte, zi de mare sărbătoare pentru macedoneni. Astăzi, 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, se împlinesc 29 de ani de când Republica Macedonia de Nord a devenit un stat suveran. Sărbătorim astăzi, Ziua Națională a Republicii Macedonia.

Dragi macedoneni, voi cei care trăiți astăzi pe teritoriul României, nu trebuie să uitați că, 8 septembrie este ziua istorică, ziua în care dorința poporului macedonean de a crea un stat independent, așteptată de toți cei care simt și iubesc acest tărâm de vis, Macedonia, a devenit realitate.

Prin Asociația Macedonenilor din România (A.M.R.) apărăm drepturile membrilor minorității macedonene din România, aprofundăm cunoașterea culturii, limbii, istoriei, tradițiilor și obiceiurilor macedonenilor; întărim raporturile de colaborare româno-macedonene.

Între România și Macedonia s-au creat relații strânse de colaborare, de susținere, iar eforturile depuse de președinția română a Consiliului U.E. au permis atingerea consensului în jurul unei poziții comune la nivelul Consiliului UE, în lumina recomandărilor Comisiei Europene privind deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Macedonia de Nord. Prin perseverență, voință politică, Macedonia a făcut pași importanți în parcursul său european și euro-atlantic.

Cu ocazia „Zilei Naționale a Republicii Macedonia de Nord” ce este sărbătorită astăzi, adresăm cele mai călduroase și sincere urări de sănătate, prosperitate tuturor cetățenilor macedoneni, dar și minorității macedonene din România. În aceste vremuri grele pe care le traversăm la nivel mondial din cauza pandemiei cu Covid-19 aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi! Să ne revedem cu bine, să continuăm proiectele comune pe care le-am demarat.

La mulţi ani, Macedonia!
La mulţi ani, macedoneni!