Sute de membri și simpatizanți ai Asociației Macedonenilor din România (AMR) s-au reunit marți, 16 septembrie, pentru a marca într-o atmosferă festivă luna septembrie, dedicată Zilei Macedoniei de Nord.

🌟 Ansamblul Sonțe și solistele talentate Bianca Șuțu și Dalia Stancu au încântat audiența cu momente artistice impresionante, aducând în prim-plan dansuri și melodii macedonene tradiționale. Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare a culturii și identității macedonene.

🎤 Mariana Venera Popescu, manager regional AMR, a subliniat importanța zilei de 8 Septembrie, explicând semnificația acesteia în istoria Macedoniei de Nord, precum și detalii despre evenimentele viitoare pe care asociația le pregătește.

📌 8 Septembrie marchează nu doar Nașterea Maicii Domnului, ci și împlinirea a 33 de ani de la proclamarea independenței Republicii Macedonia de Nord. La referendumul din 1991, 95,26% dintre cetățenii Macedoniei de Nord au votat pentru separarea de fosta Iugoslavie, declarând astfel statul suveran.

🎉 Cu această ocazie, etnicii macedoneni din România au avut oportunitatea de a discuta și celebra evenimentele istorice care au definit evoluția națiunii lor.

”Asociația Macedonenilor din România, alături de membrii comunității macedonene din România și de frații macedoneni din întreaga lume, celebreaza în data de 8 septembrie, Ziua Națională a Republicii Macedonia, zi care în urmă cu 33 de ani a reprezentat punctul final al unui traseu, care strabate ca un fir călăuzitor, istoria multimilenara a poporului macedonean și încununează dorința acestuia manifestată în spirit și în faptă, de a crea un stat independent”, a spus Marian Dumitrescu, etnic macedonean.