DEBUT LITERAR

Pe data de 23 aprilie 2008 a avut loc debutul literar al doamnei Constantina Dumitrescu. Manifestarea a fost organizata de Asociatia Macedonenilor din Romania sub patronajul doamnei deputat Liana Dumitrescu, reprezentantul etniei macedonene in Parlamentul Romaniei si vicepresedinte al asociatiei.Evenimentul s-a derulat intr-un cadru intim care predispunea la meditatie si contemplare. Lansarea volumului de versuri "Viata in anotimpuri" a poetei s-a bucurat de un public numeros. Pe langa membrii familiei si ai Asociatiei Macedonenilor din Romania, printre invitati s-au numarat si distinse personalitati ale vietii publice, culturale si stiintifice, politice si diplomatice cum ar fi: Matei Stircea Craciun, Secretar stiintific la Institutului de Antropologie "Francisc I. Rainer" al Academiei Romane, membru al uniunii Artistilor Plastici, Sectia Critica, specializat in "Abordari de antropologie simbolica pe arta contemporana", Valeriu Dituleasa, doctorand in filologie, redactor la revista Facultatii de limbi si literaturi straine, Georgeta Filitti, istoric, Irina Cajal, doctor in istoria artei, Gabriela Pasztor, Ministru Secretar de Stat la Ministerul Educatiei si Cercetarii, Excelentele Sale Liupco Arsovski ambasador al Macedoniei la Bucuresti, Marta Moszczsenska, ambasador al Canadei la Bucuresti, Abdelhamid Senouci Bereksi, ambassadorul Algeriei la Bucuresti, Elard Escala, ambasador al Peru la Bucuresti, Sanaullah, ambassador al Pakistanului la Bucuresti, membrii ai corpului diplomatic al ambasadei Croatiei la Bucuresti, Didier Montagne, Institutul francez, deputat Pambuccian Varujan, deputat Merka Adrian, deputat Oana Manolescu, reprezentanti mass-media. Evenimentul literar a fost pentru toti cei prezenti un exemplu de implinire spirituala si asa cum a spus domnul Matei Stircea Craciun in discursul domniei sale "aplaudam poetii care stau in umbra si care incearca sa lase poezia sa iasa in lumina ..."