ALEGERI LOCALE

Ce repede au trecut anii ! Cat de repede au putut sa treaca ! Iata-ne pe noi macedonenii din cadrul Asociatiei Macedonenilor din Romania in fata unor noi alegeri. De data aceasta locale. De-ar fi sa ne uitam in urma am vedea ca au trecut deja 8 ani de cand Asociatia Macedonenilor din Romania a devenit organizatia reprezentativa a comunitatii macedonene din aceasta tara, organizatie cu reprezentare parlamentara. Au trecut deja 8 ani si iata-ne ajunsi in fata unui alt tur de scrutin, al patrulea la numar. Pentru unii s-ar putea ca acesti ani sa fii trecut incet, dar pentru altii, pentru cei care cuprinsi de febra realizarilor, pentru cei care au pus trup si suflet in sprijinul comunitatii macedonene din Romania, acesti ani au trecut repede, atat de repede incat timpul parca nu a avut vreme sa consemneze toate lucrurile care au fost infaptuite. si au fost infaptuite multe: au fost infiintate 45 de filiale in 20 de judete, au fost organizate cursuri de limba macedoneana atat duminicale cat si in cadru organizat, facand parte din programa de studiu in limba materna in cadrul comunitatilor compacte, anual sunt editate 24 de publicatii de larg interes pentru comunitate, au fost editate culegeri de poezii, bibliografii si opere colective care denota spiritul creator caracteristic etniei, au fost realizate expozitii fixe sau itinerante unde artistii apartinand etniei au putut expune si s-au putut face cunoscuti, au fost acordate premii si burse celor mai merituosi tineri apartinand etniei, au fost organizate seminarii, mese rotunde si dezbateri pe teme de interes specifice etniei si membrilor sai, au fost organizate excursii si tabere atat in Romania cat si in Macedonia, a fost infiintata o trupa de teatru pentru copii si tineri, au fost infiintate patru ansambluri folclorice, au fost lansati tineri interpreti ai melosului macedonean, au fost acordate ajutoare membrilor etniei aflati la nevoie, etc. Au fost realizari imense facute in spiritul pastrarii si dezvoltarii constiintei de etnic macedonean, in vederea pastrarii si transmiterii generatiilor tinere a patrimoniului traditional macedonean.
Au mai trecut patru ani si iata a venit din nou vremea alegerilor. De la ultimele alegeri si pana acum, cei patru ani scursi au insemnat pentru organizatia noastra ani de dezvoltare, ani de cimentare a relatiilor intraorganizatorice. Au trecut patru ani si iata ca din nou a venit timpul ca Asociatia Macedonenilor din Romania sa-si desemneze candidatii.
Dupa cum am mai spus si in numarul anterior al revistei noastre, Asociatia Macedonenilor din Romania a depus liste de candidati pentru consiliile locale din patru municipii si o comuna si o lista de candidati pentru un consiliu judetean.
Candidatii desemnati din randurile membrilor asociatiei au un program politic bine conturat. Ei trebuie sa reprezinte public etnia macedoneana si trebuie sa fie capabili sa promoveze si sa ocroteasca interesele celor pe care ii reprezinta. Unul dintre punctele cele mai importante pe agenda lor de lucru vizeaza aprofundarea cunostiintelor din domeniul culturii, limbii si istoriei macedonenilor din Romania dar si apararea drepturilor individuale ale membrilor minoritatii macedonene din aceasta tara.
Programul politic al candidatilor Asociatiei Macedonenilor din Romania mai cuprinde: depunerea tuturor eforturilor necesare in vederea pastrarii traditiilor locale, nu numai ale macedoneinilor, lupta impotriva ingradirii drepturilor copiilor si tinerilor, neprecupetirea nici unui efort in vederea lansarii tinerelor talente indiferent de natura talentului lor, respectarea traditiilor mostenite la nivelul acestei tari, mentinerea curateniei si modernizarea zonelor rurale si mici urbane, acordarea de sprijin acelora care doresc o schimbare in bine in viata lor, sprijin acordat cetatenilor de varsta a treia pentru pastrarea vie a spiritului caracteristic societatii romanesti, implicarea tinerilor in pastrarea si dezvoltarea mostenirii culturale traditionale, etc.
Strans uniti si alaturi de marea familie a etniei macedonene, candidatii de la alegerile din iunie 2008 vin din mijlocul nostru si se lupta pentru drepturile noastre. Este timpul sa-i cunoasteti :
- pentru Consiliul Local al Municipiului Bailesti au fost desemnati sa ne reprezinte: Constantin Caslaru - istoric, Miruna Amalia Secu - profesoara, Elena Mitran - technician farmacist si Cristian Marian Mitran - maistru
- pentru Consiliul Local al Municipiului Bucuresti au fost desemnati sa ne reprezinte : Eugen Gherghel - administrator si Marian Pfeiller - operator PC.
- pentru Consiliul Local al Municipiului Craiova au fost desemnati sa ne reprezinte : Ionut Cristinel Raileanu - pilot, Mugur Cristian Tudor - medic si Claudia Florentina Bana - medic. - pentru Consiliul Judetean al Judetului Dolj au fost desemnati sa ne reprezinte: Marcu Tudor - proiectant, Mariana Raileanu - contabil, Liliana Vaduva - jurist, Ileana Mihaela Buzatu - medic si Gheorghe Ionescu - asistent universitar.
- pentru Consiliul Local al Municipiului Timisoara au fost desemnati sa ne reprezinte : Gheorghe Tolea - technician electrician, Dacian Romanus Gherdan - jurist si Cristian Florin Covaciu - student.
- pentru Consiliul Local al Comunei Urzicuta au fost desemnati sa ne reprezinte: Ana Luminita Irimia—invatator, Mihail Irimia - invatator, Mariana Tanciu - prelucrator prin aschiere, Lelius Tanciu - impegat CFR, Adriana Nicolaescu - maistru si Gavril Nicolaescu - maistru.
A venit timpul sa nu mai lasam pe nimeni sa decida pentru noi ! A venit timpul sa ne luam propriul destin in maini si sa cladim o societate asa cum merita copii nostri sa traiasca in ea ! Este timpul pentru o schimbare si numai noi putem sa facem acest lucru !
Votati candidatii A.M.R !