Discursul dnei Constantina Dumitrescu cu oacazia galei premiilor Revistei Carolina

Stimate doamne, stimati domni,

Multumesc acestor doua tinere minunate Mariana Safta si Camelia Cazacu, organizatoarele celei de a treia editii a Galelor Revistei Carolina, spunand cu mare ardoare ca aceste doamne sunt adevarate valori ale plaiurilor oltenesti.
Valorile nu pot sa fie recunoscute decat de valori, asa cum v-am spus despre cele doua tinere, ele nu au uitat-o pe Liana Dumitrescu ci au asezat-o acolo unde merita, primind cea mai inalta recunoastere a acestei reviste.
Dar nu am sa pot trece peste acest eveniment atat de important pentru Oltenia fara sa aduc aminte ca acum doar cateva zile, Excelenta Sa Presedintele Republicii Macedonia, Dr. Gheorghe Ivanov, a vizitat sediul central din Bucuresti al Asociatiei Macedonenilor din Romania pentru a-mi inmana decoratia pentru Liana Dumitrescu, cea care a fost deputatul etniei macedonene din Romania. Este vorba despre Ordinul de Merit pentru Macedonia, cel mai inalt ordin conferit vreodata de catre Republica Macedonia. Si nu in ultimul rand vreau sa va amintesc ca si Excelenta Sa Presedinte Romaniei, Traian Basescu, a decorat-o pe Liana Dumitrescu cu ordinul Steaua Romaniei in grad de Cavaler. Traian Basescu, om cu suflet care a stat la capul fiicei mele plin de indurerare ca neamul romanesc si cel macedonean au pierdut o atat de mare valoare.
Asa cum v-am mai spus, cei ce stiu sa recunoasca valorile si sa-si slaveasca eroii, ei insisi sunt valori, pentru ca le poarta in suflet. Nimeni nu ar fi adus atatea omagii unei tinere ca Liana Dumitrescu, fiica mea, daca aceasta nu le-ar fi meritat din plin prin munca, eforturile si daruirea cu care a luptat pentru oameni. Liana mea era doar cu zambetul pe buze si mereu ajuta pe cei din jurul ei, plina de dragoste si cu multa dedicatie.
Eu, mama ei, a Lianei Dumitrescu, ma simt vinovata ca am crescut-o insuflandu-i cele mai inalte valori umane, adica sa fie sincera, sa ajute pe cei din jur, sa respecte pe aproapele ei, sa sara in ajutorul celor neputinciosi si mai ales sa nu tradeze niciodata principiile si valorile ei morale. Se pare ca aceasta educatie nu i-a fost de ajutor pe acest Pamant.
De aceea cei ce stiu, cei ce simt aceste valori, le apreciaza dupa merit.
Liana a fost inger pe Pamant si a ramas inger al Luminii in Univers pentru a-i ajuta pe toti cei ce merita.